FAPT DIVERS. BLOG

WikiWales
Scris de ionut on Miercuri, 23 Martie 2016 15:46   

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a vorbit, ieri, într-o sală de proiecții de la mallul Băneasa, despre enciclopedia pe care a inventat-o cu 15 ani urmă, al șaptelea cel mai accesat site din lume și singurul care, de la înălțimea audienței sale, sfidează relația „rating-publicitate-bani", în jurul căreia sunt construite cele mai mari afaceri ale internetului.

  File Under:  Blog  |  
 
Animalul Hugh
Scris de ionut on Duminică, 28 Februarie 2016 13:02   

Care este limita chinurilor fizice pe care un om le poate duce cu sine înainte de a închide ochii și a se recunoaște învins? Științele medicale au propriile lor răspunsuri la această întrebare. Filmul răspunde cum vrea el.

 

În „The Revenant”, Alejandro Iñárritu spune că această limită nu există. În străfundurile ființei umane trăiește o bestie însetată de viață, care, odată trezită, îl poate face pe individ indestructibil.

  File Under:  Blog  |  
 
Cine suntem. Ultimul continent
Scris de ionut on Vineri, 20 Noiembrie 2015 18:49   

(1). Nu știm cine suntem, cine sunt cei care nu sunt ca noi, prin ce locuri ne umblă pașii, câtă moarte semănăm în jur, ca să ne ușurăm viața. În lumina care se ridică din covorul candelelor de la fabrica Pionierul, necunoașterea acesta devine palpabilă, capătă un corp fizic.

  File Under:  Blog  |  
 
Pocitania
Scris de ionut on Sâmbătă, 06 Iunie 2015 20:37   

Ne bazăm pe urâtul și pe nedreptatea din lume noi, cei care ținem astăzi cu Barcelona, echipa aceasta formată din tatuați, canibali și pensionari aflați în drum spre azilurile din Golful Persic.

  File Under:  Blog  |  
 
„Charlie Hebdo”. Capcana morală
Scris de ionut on Duminică, 11 Ianuarie 2015 15:23   

A discuta despre valoarea sau oportunitatea desenelor ireverențioase din „Charlie Hebdo” este o „capcană morală”. Luându-le la rând și desființându-le estetic, pentru prostul lor gust și pentru lipsa lor de subtilitate - exercițiu care poate fi antrenant și stimulativ - nu vom face decât să ne îndepărtăm, încet-încet, de gravitatea de sine stătătoare a crimei. 
  File Under:  Blog  |  
 
Semidispăruții
Scris de ionut on Joi, 25 Septembrie 2014 17:42   

Începem să ducem cu noi, încă de la prima vârstă a tinereții, un bagaj bizar, de spectre gri, neomogen colorate, pe care uitarea și amintirea se luptă să le recupereze și să le facă dispărute.

  File Under:  Blog  |  
 
Tablele. Tăcerea
Scris de ionut on Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 08:03   

(1) Într-un cvartal de blocuri, în fața unui birt cu îmbrăcămintea meselor și a scaunelor pătată și îmbâcsită de fum de țigară, dis-de-dimineață, doi clienți joacă table.

  File Under:  Blog  |  
 
«ÎnceputAnterior12345UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 5

.