FAPT DIVERS. BLOG

Despre dragoste şi umbră
Scris de ionut on Miercuri, 19 Septembrie 2012 21:54   

Romanul "Despre dragoste şi umbră" e o lecţie a felului în care un mare autor şi o scriitură excepţională pot să nu fie suficiente pentru a produce o mare carte. Ci, mai degrabă, una mediocră.

  File Under:  Blog  |  
 
Vârsta lui McManaman. Simfonia
Scris de ionut on Sâmbătă, 23 Iunie 2012 00:50   

(1.) Îmbătrânim. Fotbaliştii ale căror nume le ştiam pe de rost, turuindu-le, voluptuos, ori de câte ori aveam ocazia, formează, azi, populaţia auxiliară a acestui sport, idolii de care stadioanele şi suporterii s-au debarasat fără regrete.

  File Under:  Blog  |  
 
Marionetele. Alegerile
Scris de ionut on Joi, 14 Iunie 2012 18:27   

În România au fost alegeri locale. S-a votat pentru primării, consilii locale şi judeţene. A avut câştig de cauză o nouă garnitură de marionete. Marionetele vechi au trebuit să se recunoască învinse.

  File Under:  Blog  |  
 
Bătrânul. Televizorul
Scris de ionut on Miercuri, 09 Mai 2012 12:53   

Un bătrânel care îşi înfipsese bine pintenii în cel de-al zecilea deceniu de viaţă avea obiceiul să spună, întrerupându-şi discursurile necomplezente la adresa ţării în care se născuse, trăise şi îşi înmormântase părinţii: "În tot cazul, suntem o naţiune second-hand".

  File Under:  Blog  |  
 
Cel mai trist om din America. Psihoterapia
Scris de ionut on Joi, 03 Mai 2012 18:43   

Cineva care s-a mutat în America a descoperit o ţară în care toţi se comportă ca şi cum ar fi întotdeauna fericiţi. E o obligaţie - subînţeleasă prin civilizaţia de-acolo - să zâmbeşti tot timpul, să zici că-ţi merge bine.

  File Under:  Blog  |  
 
Barça. Câteva neveste
Scris de ionut on Duminică, 29 Aprilie 2012 18:33   

(1) Barcelona a pierdut. O echipă care pare că merge mereu spre pierzanie, câştigând, paradoxal, de fiecare dată, a pierdut. Barcelona, cea care a apropiat călduţul rol de suporter de viciul idolatriei, cea care a lăsat necâştigate doar trofeele încă neinventate, se destramă sub ochii noştri, fuge, prin autodistrugere, de monotonia unor victorii continue.

  File Under:  Blog  |  
 
Prietenie. În autobuz
Scris de ionut on Marţi, 10 Aprilie 2012 07:46   

Într-un autobuz care traversează periferia estică a Bucureştiului, călătoresc, pierduţi printre ceilalţi pasageri, doi bărbaţi mici de statură. Creştetul capetelor lor se termină unde încep coatele celorlalţi. 

  File Under:  Blog  |  
 
«ÎnceputAnterior12345UrmătorSfârşit»

Pagina 4 din 5

.