FAPT DIVERS. BLOG

Arhivarele. Iohannis
Scris de ionut on Vineri, 15 August 2014 18:38   

(1) Într-un zumzet continuu - telefoane, țăcănit de tastatură, saluturi sumare, dialoguri nervoase, impacientate, du-te-vino pe o ușă priponită în niște balamale labile, huruit al aparatului de aer condiționat - pe o căldură care îmbibă curenții de aer și stoarce sudoare din corpurile neînsuflețite ale obiectelor din încăpere, conspectez date din rechizitoriul dosarului în care sunt judecați membrii unui clan de interlopi din București.

  File Under:  Blog  |  
 
Dorința. A vrea. A avea
Scris de ionut on Luni, 16 Iunie 2014 09:10   

Nimic nu precipită mai mult ritmul vieții și nu obubilează câmpul vizual, compromițând unghiurile de vedere panoramică, decât dorința.

  File Under:  Blog  |  
 
Intrusul și baricada lui
Scris de ionut on Sâmbătă, 03 Mai 2014 16:58   

Baricadele sunt drumul pe care un ziarist l-a parcurs în încercarea de a se rata ca ziarist și a deveni scriitor. Fie că Andrei Crăciun o va recunoaște sau nu, din prima zi în care a pus piciorul într-o redacție, el și-a început munca subversivă de transformare a ziarelor în literatură.

  File Under:  Blog  |  
 
„Ce mică-i lumea!”
Scris de ionut on Vineri, 11 Aprilie 2014 21:58   

Cartea lui David Lodge pare să își impună singură, prin însuși titlul ei minimalist-euforic, revelarea unui loc comun: acela că lumea e mică. Din păcate, ratează această demonstrație aparent simplă, tocmai din cauză că i-a subestimat dificultatea. 

  File Under:  Blog  |  
 
Afară din „Pădurea norvegiană”
Scris de ionut on Joi, 02 Ianuarie 2014 22:06   

În anul apariției, 1987, „Pădurea norvegiană” a fost vândută în forma unui cuplet bilingv - un volum în japoneză și unul în engleză - pentru ca romanul, considerat o mare reușită literară, să fie accesibil publicului internațional. „Pădurea norvegiană” este cea mai pasionantă carte a lui Haruki Murakami. Dar este ea o capodoperă?

  File Under:  Blog  |  
 
Fotbalul. Iluzia
Scris de ionut on Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:22   

Fotbalul, așa cum îl cunoaște majoritatea lumii, de la televizor, este o iluzie. Am fost, anul trecut, după o pauză de 20 de ani, de două ori pe stadion. La un amical și la un meci oficial. Cu ambele ocazii, m-am speriat când am fost nevoit să confrunt ceea ce știam eu de la televizor, cu ceea ce, în fața mea, imposibil de contestat, era realitatea.

  File Under:  Blog  |  
 
Maidanezii. Roșia Montană: Revoluția unei generații
Scris de ionut on Duminică, 08 Septembrie 2013 12:28   

Protestatarii scandează: „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”.

Nevasta primului ministru spune că se va lega cu lanțuri la Roșia Montană în semn de protest față de exploatația minieră.

Primul ministru zice că investitorii l-au corupt pe președinte ca să susțină proiectul minier.

  File Under:  Blog  |  
 
«ÎnceputAnterior12345UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 5

.